Xeraco prepara la primera fira del teixit asociatiu local

Xeraco (2)

Amb motiu de la promoció del nou portal de participació ciutadana i buscant fomentar l’associacionisme al municipi, tindrà lloc el proper dissabte 15 d’octubre la I Fira d’Associacions Socioculturals de Xeraco en la plaça Generalitat. Dita fira, en l’organització de la qual s’han implicat cinc joves participants del programa de foment de la formació i ocupació juvenil de Xeraco i la mateixa Associació Comboia’t, serà un punt de trobada de totes les associacions locals de tipus cultural o social i una oportunitat per a donar-se a conéixer i oferir tot tipus d’activitats relacionades amb l’àmbit de cadascuna.

 

El programa d’activitats, que abastarà tot el dia, inicia pel matí amb tallers molt variats enfocats principalment als més joves, entre els que podríem mencionar el taller d’horticultura i el de dibuix per part de les distintes AMPES, tallers d’instruments musicals per part de Cornetes i Tambors, de seguretat pirotècnica per part de Foc Seguit, de pentinats de fallera per La Foguerà, de passos de ball pel grup de Danses, etcètera. Tot això sense oblidar les parades de menjar en les que destaquen Jubilats i Ames de Casa, les exposicions on trobarem a Segon Mil·lenni, La Goleta i Veïns de la Platja, o les desfilades de gossos en adopció per part de l’associació animalista Guaita. Per finalitzar el matí, el grup de teatre Almanac interpretarà un obra infantil.

 

A més a més, el centre CEEM Xeraco disposarà en qualitat de convidat d’una taula informativa amb motiu de la setmana del dia Mundial de la Salut Mental, al llarg de tot el matí.

 

A migdia, disposarem d’un dinar a càrrec dels també co-organitzadors Comboia’t i seguidament tindrà lloc un breu col·loqui sobre participació ciutadana. En el dit col·loqui es presentarà també el portal de participació propi del municipi de Xeraco i s’oferirà a les associacions noves vies per utilitzar-lo i beneficiar-se d’ell.

Els actes de la vesprada encetaran amb Xeradansa, fent una interpretació basada en les pel·lícules Disney, i continuarà amb un concert de la Unió Musical de Xeraco, l’actuació de Lluna Negra i el colofó final amb la soprano xeraquera Maria José Martos.

Aprofitant l’esdeveniment, es donarà difusió a la ciutadania de les dos consultes que es plantegen per abans de finalitzar l’any: Inversions en instal·lacions esportives, proposades pels propis clubs, i adequació del parc de l’estació, per a la qual es partirà de les mateixes propostes recollides de la ciutadania. Per a ambdós, s’obriran períodes de votació tant telemàtica com presencial que seran els que determinaran on s’invertiran els diners.

 

 

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat