STEPV Intersindical denuncia obstaculitzacio del dret de vaga ahir al dia de la dona treballadora

FAPA-9-MARC_162_229

Segons ha pogut saber el sindicat, alguns membres de la inspecció educativa han informat als centres que l’aturada de 12 a 13 hores ahir  eamb motiu del Dia Internacional de la Dona era il•legal. Intersindical Valenciana va legalitzar en temps i forma l’aturada d’una hora per al dia d’avui en tots els sectors laborals, incloent educació. I la Direcció General de Treball va estipular els serveis mínims de la jornada d’avui.

STEPV exigirà a la Conselleria d’Educació que investigue els fets i depure les responsabilitats corresponents

Per tant, la vaga és plenament legal i no existeix cap motiu perquè membres de la inspecció educativa la declare il•legal. Al contrari, es tractaria d’una acció molt greu per part de qui haja donat aquesta instrucció, que atempta contra un dret bàsic i constitucional com és el dret a vaga. És per això que STEPV exigirà a la Conselleria d’Educació que investigue els fets i depure les responsabilitats corresponents.
D’altra banda, el Sindicat també ha rebut queixes d’alguns equips directius que estan entrebancant el dret a vaga, amb nomenaments de serveis mínims a persones que han declarat que realitzaran la vaga, negació de cancel•lació de reunions previstes d’avaluació, etc.
STEPV fa una crida al conjunt del professorat a exigir el respecte al dret de vaga i als equips directius a facilitar aquest dret. Per sort, els entrebancs al professorat vaguista es dóna en alguns casos aïllats, però igualment intolerables.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat