Socialistes d’Oliva recolzen accions per la memòria històrica d’afusellats a Paterna

paterna

Nota remitida pel PSOE d’Oliva.

“Al Cementiri de Paterna, està portant-se a terme les tasques d’exhumació de les restes de persones republicanes, que foren afusellades al període franquista. Subvencionat per la Diputació de València, estan portant-se a terme les identificacions de les foses 81 i 82, on s’hi troben desenes de repressaliats i desapareguts després de la Guerra Civil, i on hi ham veïns de la localitat d’Oliva.

Ahir, el nostre portaveu Carlos Mengual, es va posar en contacte amb Matías Alonso, coordinador del Grup de la Recuperació de la Memòria Històrica, per conèixer la situació, i es va traslladar a Paterna, per veure els treballs d’exhumació. “És impactant veure aquestes foses, però gratificant que comencen a treballar-se en la recuperació de les restes, per a que els familiars puguen descansar, recuperant els restes dels seus avantpassats” indica Mengual.

Des del Grup Socialista, volem traslladar els noms dels tres veïns d’Oliva, que estan a la fosa comuna que està investigant-se i les restes exhumant, per a que els recuperen:

  • Vicent Torres Pons (39 anys i barber).

  • Federicó Peiró Rodríguez (comerciant).

  • Vicente Soler i Escrivà (28 anys i metalúrgic).

“Si algun familiar, o conegut reconeix aquests noms, que es pose en contacte en nosaltres, o en el Grup de Recuperació Històrica per poder recuperar els restes dels seus familiars” indica Mengual.

Des del Grup Socialista seguirem reclamant a les institucions públiques que continuen la tasca de recuperació de les restes, per defensar la Memòria Històrica.

“Hem de seguir lluitant per la recuperació històrica, per la memòria, per la pau de les famílies que tenen encara familiars a les foses comuns,…” finalitza Mengual.

El proper dissabte 22 d’abril, l’Associació Progrés i Solidaritat realitza l’homenatge i record a les víctimes del franquisme. A les 12 hores, es durà a terme l’homentage que es realitza tots els anys, al cementiri d’Oliva, al monòlit que recorda aquelles persones que foren exiliades, afusellades, represaliades, pel regim franquista.

“No podem oblidar el que va passar. Amb aquest homenatge volem recordar a totes aquelles persones que lluitaren per un somni: la democràcia” explica Vicent Fuster, president de l’Associació.

Per més informació: Carlos Mengual 679304593″

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat