Oliva continua amb el programa “Fem memòria”

C_FEM-MEMÒRIA-DOCUMENTAL-POST-300x157

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, valora positivament l’acollida del programa cultural dedicat a la memòria històrica que es va iniciar el passat dimecres, 26 d’abril

Aquest dijous, 11 de maig, es projectarà el documental “Les mamàs belgues” a Oliva, en el marc del programa cultural ‘Fem Memòria’ dedicat a la memòria històrica i els valors democràtics. Aquest audiovisual, produït per la Diputació de València i impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, serà projectat a les 20.15 h en la Biblioteca de l’Envic.

“Les mamàs belgues”, basat en un treball de recerca de l’investigador Joan Torró i del realitzador Sven Tuytens, és la història de les vint-i-una infermeres procedents de Bèlgica que van atendre a soldats republicans a l’Hospital Militar d’Ontinyent, de 1937 a 1939, durant la Guerra Civil.

El documental, que ha participat en nombrosos festivals internacionals, conta les vivències d’aquest grup de dones valentes i compromeses que ho van deixar tot per participar en la lluita antifeixista. Les mares belgues van arribar a Espanya per a exercir com a infermeres, tot i no tindre experiència professional, ni haver vist un ferit de guerra en la seua vida.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat