Escriptor Marc Gomar presenta la seua obra a Bellreguard

Marc-Gomar-fotografia-1200x600-c-default

Dijous 4 de maig a les 20 hores, Marc Gomar, escriptor i periodiste,  presentarà La pedra i el foc al saló de plenaris de l’ajuntament de Bellreguard. L’obra va guanyar l’any passat el premi 25 abril de poesia de Benissa i acaba de ser publicada per Viena Edicions. El també ex treballador de GandiaTV, Óscar Grifoll, serà el mestre de cerimònies d’una presentació en format entrevista durant la qual es recitaran uns poemes que «no són cants de revolta sinó de resistència; no són cap apologia contra els patrons sinó contra els covards que s’arrosseguen fins a l’extremunció seduïts per la comoditat».

Es tracta del segon poemari de Gomar, que es va estrenar en 2013 amb No escriuré més poesia. L’any següent, va meréixer el segon premi Joan Duch de Juneda per Un mínim un, composada a partir de poemes escrits amb el telèfon mòbil. Tot i el títol, el poemari consta de tres parts: la pedra, el foc i la llar, «que és el resultat de la pedra i el foc» explica Gomar que confessa que el concepte va sorgir durant una excavació neolítica. «La pedra i el foc són elements de construcció, però també de destrucció».

Com a curiositat, la portada del llibre va ser votada pels seus amics del Facebook a partir de les dues portades proposades per l’editorial, una amb flames i l’altra amb brases. «Això, que sembla una fotesa, no ho és en absolut: la flama fa pensar que el foc segueix viu», explica Gomar que aposta perquè el lector «siga tant important o més que l’autor, ja que són ells els han d’interpretar i trobar-hi sentit, cadascú el seu, però tots igualment vàlids».

 

 

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat