Els Verds de Gandia critiquen la consulta de Santxo Llop com la planteja el govern local

santxo llop
  • El portaveu d’Els Verds de Gandia, Joan Francesc Peris, ha manifestat la posició contrària de la seua formació política a que es puga considerar una consulta com a vinculant amb una participació del 10% del cens de la població major de 16 anys. És una degradació de la democràcia participativa i, al temps, del sistema democràtic” -ha denunciat Peris.

En les eleccions municipals de 2015 va participar més del 72% del cens a partir dels 18 anys i, per tant, si a més es suma al dret d’opinar la joventut major de 16 anys, el que hauria de convocar-se, és un referèndum local que podria ser vinculant si el resultat a favor d’una de les dues opcions plantejades per l’Ajuntament fóra major que el percentatge de vots que obtingueren els partits que tenen una opinió contrària” -ha dit el Portaveu d’Els Verds.

Per a que siga clara i transparent per a la ciutadania, una consulta popular ha de produir-se després de què el plenari municipal haja mostrat la seua posició al respecte, amb una votació on els 25 regidors i regidores hagen mostrat la seua opinió. L’electorat de Gandia ha de saber si el partit al que va votar el 2015, que al seu programa incorporava la posició sobre l’urbanisme, sobre el model de ciutat i sobre el xicotet comerç de Gandia, ara defensa o no el mateix programa davant la proposta d’una part de l’actual govern, el PSOE, de canviar els usos de Sanxo Llop per a usos comercials” – ha continuat Peris en les seues declaracions.

Els polítics escollits en les eleccions locals, amb totes les garanties democràtiques i el vot directe en la urna de l’electorat no poden amagar davant de la ciutadania la seua posició sobre un assumpte molt important com el canvi d’usos comercials de Sanxo Llop. La democràcia no pot acabar en una consulta d’un 10%, que podria suposar que un 5% més un vot imposa una decisió a una ciutat que amb el seu vot ja va dir el model de ciutat que volia. Per a canviar de posició de la que es tenia en el programa electoral, si no es vol degradar el sistema democràtic, hi ha que convocar un referèndum local amb el mateix cens, majors de 18 anys, que en el 2015 i exigir una majoria clara i suficient. La consulta proposada pel PSOE, Més Gandia i Ciutadans no entenc que es puga considerar suficient amb un 10% de participants” -ha dit el Portaveu d’Els Verds.

Els Verds estem totalment en contra de més superfícies comercials en la perifèria de la ciutat que estan consolidant un model de ciutat insostenible que ja han abandonat les ciutats més progressistes i avançades, que no crea ocupació de qualitat, obliga al desplaçament amb vehicles particulars, va en detriment del xicotet comerç i de la vida de la ciutat i, a més, quan en Gandia hi ha encara molts metres quadrats de sòl comercial sense ocupar. És hora de que el plenari de l’Ajuntament faça un debat sobre els usos comercials de Sanxo Llop i cada grup municipal es posicione, així la ciutadania sabrà realment quina és la decisió d’aquells als que va votar en 2015” -ha conclòs Peris.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat