Creu Roja selecciona el personal de salvament de les platges de Gandia i la Safor

4529-4229-cruz-roja

Creu Roja Gandia realitza el dissabte les proves de selecció dels candidats per a desenvolupar este estiu els treballs de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Miramar. La selecció de places per especialitats seran un total de 112, (106 socorristes aquàtics, 4 infermers i 2 metges), el 72 per cent dels seleccionats faran la prestació del servei a les platges de Gandia.

Les proves físiques i tècniques començaran a les 9,30 del matí davant de la posta principal de Creu Roja Gandia en la confluència del c/ Illes Canàries amb el Passeig Neptú. Una vegada finalitzats els exercicis de resistència física tots els aspirants es traslladaran a l’IES Veles e Vents del Grau per a realitzar la part teòrica i l’exàmen de primers auxilis.

Els exercicis pràctics més complicats son per a les places de socorrisme aquàtic que consisteixen en la realització d’una prova cronometrada de córrer i nadar per un circuit d’entre 200 i 300 metres. La rapidesa i l’eficàcia són les qualitats fonamentals que es valoren a totes les proves pràctiques.

Pel que fa a les proves teòriques, que aniran a continuació, seran exercicis de reanimació cardi-pulmonar i la utilització d’equips d’oxigenometria. Un examen de coneixements de primers auxilis posarà punt i final a les proves selectives. A més, per a l’obtenció de la plaça definitiva també es tindrà en compte l’experiència laboral prèvia en platges, així com ser voluntari i/o soci de Creu Roja.

Bandera blava temàtica en salvament per a Gandia

El distintiu que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor ADEAC, és la màxima distinció del sector turísticoambiental a tot l’Estat. El reconeixement temàtic de salvament i socorrisme 2017 es recupera a la platja Nord de Gandía després de 9 anys d’absència des de 2008. El guardó, importantíssim per als professionals de Creu Roja Gandia, avalua el servei de la prestació en vigilància, les tècniques en rescats, el material de logística emprat i el nivell d’efectivitat en les intervencions.

La prestació del servei de salvament i socorrisme de Creu Roja de Gandia és el conveniat anualment amb l’Ajuntament de Gandia per a totes les seues platges: Nord, Venècia, Rafalcaid i l’Ahuir. Es dona la circumstància que és el més durador de manera continuada a la Comunitat Valenciana, que compren des del mes de març fins a octubre. Això ve donat per l’afluència de persones a la platja Nord en cap de setmana mentre s’està en temporada baixa en dates de Falles, Setmana Santa, Fira, Nou d’Octubre i Festivitat del Pilar, a més, de l’afluència diària durant la temporada alta als mesos d’estiu.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat