Comisions Obreres de la Safor, davant el dia internacional de la dona treballadora

Comisiones Obreras Safor

Cinc dones assassinades en quatre dies, 16 dones assassinades en el que portem d’any. Mes de 1400 dones assassinades en els últims 20 anys.

Està passant i va a mes. Ací i ara, a la nostra comarca, a la Safor. El dimarts passat a Gandia una dona més ha sigut assasinada. No podem mirar cap a ningun altre lloc; esta i les altres i totes elles, son vides robades, el resultat terrible del recompte de la violència masclista. No les oblidem.

Tampoc oblidem l’altra cara de la mateixa violència que atempta els drets de les dones; la violència quotidiana del maltractament físic i psicològic, la violència sexual, l’acaçament sexual i l’acaçament per rao de sexe. Com tampoc oblidem les causes que ho afavorixen: la precarietat de les condicions laborals de les dones, la bretxa salarial, el llast educacional i social, les politiques educatives, i sobretot; la mancança d’un compromís institucional que seguix deixant a la dona en situació de desigualtat, precarietat i vulnerabilitat.

Desde l’Àrea de la Dona i Polítiques d’Igualtat de la UI Ribera Safor de CCOO-PV, recorde’m també que per atallar la violència masclista, cal atallar les seues causes. I si bé és una responsabilitat comú, la competència especial és del Govern que li ha de fer front amb actuacions, recursos, pressupostos i mesures adequades i proporcionals a la magnitut del problema. No hi ha més temps ni excuses. Per això CCOO insta al Govern a considerar-la com una Questió d’Estat i afrontar-la com cal, mitjançant un Pacte d’Estat que incloga les mesures legislatives, econòmiques, socials, jurídiques, educatives, sanitàries, assistencials i de qualsevol tipus, des del Diàleg Social.

Estem ja en vespres del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona” i amb motiu d’aquesta cel.lebració, CCOO reafirma el nostre comprimís amb les polítiques d’igualtat i denúncia totes les formes de discriminació i violència contra les dones i cride’m a tota la cuitadania a participar en les manifestacions i actes que es convoquen esta data, tant a la comarca, com a la capital; per exigir una societat mes igualitaria, justa i democràtica i mostrar la més contundent repulsa i comdemna a la violència contra el masclisme, que amb el que va d’any s’ha emportat 16 dones.

Amparo Palomares

Dona i Polítiques d’Igualtat

UI Ribera Safor

 

 

 

 

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat