Balanç positiu de la Fira del Motor de Gandia

11052017 - primer balanç 1

La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, i el president de l’associació de concessionaris de la Fira del Motor de Gandia, Víctor Moll, han comparegut ahir davant els mitjans de comunicació per fer un primer balanç del que ha estat la sisena edició, que es va desenvolupar del 5 al 7 de maig passats al centre de la ciutat. Tot i que és impossible a hores d’ara aportar xifres de venda de vehicles, ja que la majoria d’operacions es tanquen durant les setmanes posteriors a la realització de la Fira, Moll ha avançat que s’han superat els resultats de l’any passat (es va facturar 5 milions d’€) “i la majoria dels 30 expositors consultats ha venut més unitats. Només 2 han realitzat menys operacions i 3 les mateixes que al 2016”.

El que sí que es poden aportar són les estadístiques fruit de 200 enquestes realitzades per l’Ajuntament entre les 17.000-20.000 persones que es calcula van visitar Gandia eixos dies. “Una informació important que es deriva d’aquestes enquestes és quina és la procedència d’aquests visitants: el 61% són persones de Gandia, el 21% d’altres pobles de la Safor, de tal forma que un total del 82% dels visitants són de la comarca i un 19% de fora de la comarca (de llocs molt diversos: en les enquestes han aparegut València, Alacant, Madrid, algun estranger que probablement tinga una segona residència prop, però la varietat deu ser major”, ha explicat Izquierdo.

Hi ha una relació (esperable, per la naturalesa de l’esdeveniment) entre la procedència i la intenció o possibilitat de compra. És a dir: la gent amb intenció clara de compra és un 19% en general, però augmenta fins al 37% entre els visitants de fora de la Safor. Si a la “intenció” afegim la “possibilitat” de compra, eixos percentatges són del 40% en general i d’un 67% en el cas de les persones de fora de la Safor. “És difícil mesurar amb precisió aquestes “intencions” o “possibilitats” a partir d’una mostra no massa gran de persones, però creiem que queda establerta la capacitat d’atracció de la Fira del Motor per a compradors de cotxes de fora, que venen expressament a examinar les ofertes o comparar entre distintes marques i models”.

Com en anys anteriors, la valoració positiva de la iniciativa de la Fira del Motor és unànime: un 98% dels enquestats valora la iniciativa de l’Ajuntament com a “Bona” (34%) o “Molt bona” (64%), en la línia de les passades edicions. Eixa opinió de la fira és encara millor quan més clara és la intenció o possibilitat de compra d’un vehicle: 79% de “Molt bé” entre la gent que vol comprar, 70% entre la gent que potser compre o no ho sap, 59% entre els no compradors. Aquesta relació és lògica i s’ha donat en les enquestes d’anys anteriors, també.

A la pregunta sobre què els semblaven les ofertes dels vehicles, els enquestats han dit que “Són molt bones” en un 68%, “Iguals que en el concessionari” un 12%, “No tinc opinió” un 13% (es tracta sobretot de no compradors potencials, gent que probablement no té en el cap les referències del preu dels distints models i no es veu capaç d’opinar) i un 4% (7 persones) de “Podrien millorar/són cares”. 

Quan se’ls pregunta als visitants sobre què és el que més els ha agradat de la Fira, les respostes són semblants a les d’anys anteriors: un 24% parla de l’ambient que envolta l’esdeveniment, un 24% parla de la varietat de vehicles i la possibilitat de fer comparacions directes entre models de marques distintes, un 17% parla genèricament de que li agraden els cotxes, un 12% opina favorablement de l’ubicació, posició i organització de l’esdeveniment i un 6% dels preus i ofertes comercials.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat