Andreu Banyuls: Bloc i País, una qüestió trascendental

descarga

Ara sols fa uns dies a l’interior del BLOC s’ha constituït una corrent política que respon fonamentalment a la necessitat que sentim tots, en un món globalitzat i amb la gran pèrdua de valors que està produint-se, de defendre les nostres arrels, de viure intensament el sentiment propi de pertinença a un poble, a un País.

La corrent del BLOC, Bloc i País naix davant d’aquesta nova situació, i no vol retraure ara errors ni males estratègies;  no volem mirar al passat per a criticar a ningú, però si volem analitzar el futur, on es dirigim, i quin projecte de País i també de partit nacionalista estem consolidant.

B i P no és un grup híper crític, que es posiciona constantment a la contra criticant qualsevol actuació, abans al contrari, actuarem en positiu, aportarem idees, propostes, actuacions que beneficien al conjunt de l’organització, i sempre amb la idea de potenciar al BLOC com el Partit Nacionalista del País Valencià, sense ingerències alienes al BLOC i menys des de fora del País.

La nostra existència ha estat molt ben rebuda per molts càrrecs públics i orgànics del nacionalisme, buscarem en el futur la seua entrada a B i P, però no intentarem forçar a ningú la seua adhesió, es tracta de que cadascú estiga on crega que la seua tasca puga ser més eficient.

La voluntat de B i P ha de ser, crear un ambient que facilite la integració amb nosaltres de tots aquells que hagen decidit participar i ajudar-nos directament a tirar endavant el projecte, i també col·laborar amb els que defensen a nivell individual plantejaments semblants als nostres.

Cal ser molt optimista, perquè la sola existència de la corrent Bloc i País, al complicat tauler d’escacs, que es la situació política , està ja condicionant i ho farà més en el futur la política del nacionalisme.

La situació actual ens obliga a defugir de les “modes i els populismes” i encarar amb valentia els problemes reals del País Valencià, substituïnt els “tics i les etiquetes prefabricades”, pels raonaments i la bona gestió.

I a esta obligació estem cridats tots els membres del BLOC, nosaltres sols hem donat el primer pas, però podria no ser suficient sense la incorporació i l’ajuda de molts altres , tots farem falta per a treballar en la potenciació del BLOC, amb tot la responsabilitat que suposa ser el partit nacionalista valencià.

No podem perdre els valors que hem defensat any darrere any i estem segurs que molts altres ens acompanyaran i tots plegats definirem un conjunt d’objectius, estratègies i projectes que emmarcaran, en un món tan canviant, les futures actuacions de la política del BLOC.

 

*Andreu Banyuls és militant històric del Bloc Nacionalista Valencià a Gandia.

 

 

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat