Ajuntament de València recolza les seues bandes de música

bandas valencia_La Traca

Davant el fet de que algún ajuntament com el de Gandia no fà molt per les seues, el de València sí que aposta de valent per les bandes de música, més ara en Falles.

El consistori de la capital ha posat en marxa una sèrie d´ajudes a les comissions falleres per tal que aquestes puguen contractar bandes de música i colles de tabals i dolçaina, garantint així que la música tradicional no deixe d´escoltar-se als carrers de la ciutat. Estes subvencions, que ja es van posar en marxa l´any passat, arribaran enguany a un total de 80.000 euros, que aniran destinats a la contractació de bandes i agrupacions musicals durant les Falles.

 

El Govern de la Nau consideren “fonamental” el paper que la música té en la festa gran de la ciutat, i per això la quantitat destinada a ajudar a les comissions en la contractació de bandes de música ha augmentat un 166 per cent respecte a 2016, segons ha explicat el regidor Pere Fuset. Des de l´Ajuntament afegeixen que si en 2016 es va apostar per posar en valor la tasca de les bandes de música perquè eren un element important de la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO; enguany, una vegada aconseguida la inclusió de la festa en el llistat, la intenció és “buscar l’excel·lència de la mà dels milers d’homes i dones que amb la seua música fan de les Falles una festa inigualable”.

 

Totes les comissions falleres tindran accés a esta línia de subvenció i les quantitats a què optaran dependran de diversos criteris, com la quantitat dels músics contractats o el número d´actuacions previstes, però en total, l’ajuda no podrà superar la quantitat sol·licitada ni el 75 per cent del pressupost de les actuacions.

 

Esta aposta pel foment de la música de qualitat posada en marxa per l´Ajuntament va ser molt ben rebuda pels festers i l´any passat, fins a 90 comissions falleres es van beneficiar d´estes ajudes amb una mitjana de 340 euros cadascuna.

 

Millorar la qualitat musical
La iniciativa de l´Ajuntament, que va arrancar en 2016, arribava en un moment en què, degut a la crisi, la música de banda en la festa de les Falles semblava anar perdent pes en favor d´altres mostres artístiques i propostes musicals. Fins i tot, algunes veus del món de la música van criticar obertament la reducció de membres en les bandes i l´aparició de formacions ´low cost´ que perjudicaven greument el pes de la música tradicional en la festa fallera.

 

Ara, estes ajudes contribuiran no només a que les comissions puguen contractar una banda de música en condicions, sinó que també busquen garantir un mínim de qualitat, amb colles de tabals i dolçaines formades per un mínim de quatre integrants, i amb bandes de música d´entre 10 i 14 instruments, ja que les ajudes previstes augmentaran a mesura que ho fa el nombre de músics.

Deixeu un comentari

Powered by WordPress | Disseny Avant Publicitat